Wij bouwen je webshop op maat met Magento en WooCommerce

Heb jij een uniek product of een dienst en wil je graag je bestaande winkel uitbreiden? Denk dan aan het bouwen van een webshop! Hierbij zijn de kosten vrij laag en kun je met behulp van het web je afzetmarkt vergroten. Bij het maken van een webshop dien je rekening te houden met verschillende factoren. Je zult bijvoorbeeld moeten werken met WooCommerce, wanneer je vooral met WordPress aan de gang bent geweest. Daarnaast is er nog een populaire variant om een webshop te bouwen. Je hebt er vast wel van gehoord, Magento!

In dit artikel worden de 2 mogelijkheden kort toegelicht en hopelijk helpt dit je met het maken van een keuze.

 

Magento

Magento is een open source E-Commerce software. Hiermee kun je een webshop bouwen, producten beheren en betalingen accepteren. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen 2 varianten: de community edition en de premium edition. Hierbij is de community versie gratis. In deze gratis versie zitten niet alle features bij en ook geen support. Hierbij betaal je een maandelijks bedrag aan Magento. Dit wordt gebaseerd op je omzet. Bij de gratis versie is het ook niet bepaald goedkoop. Je hebt een VPS-hosting nodig om ervoor te zorgen dat Magento goed kan draaien. Daarnaast zou het kunnen gebeuren dat je meerdere extensies moet aanschaffen of een professional om hulp moet vragen. Magento is dus niet erg makkelijk om te installeren en de extensies zijn behoorlijk ingewikkeld.

 

WooCommerce

Net als Magento is WooCommerce ook een open source, maar is WooCommerce een plugin voor WordPress. Zonder WordPress kun je WooCommerce dus ook niet gebruiken. Deze software is eenvoudig te gebruiken en hiermee kun je dus ook een webshop bouwen, betalingen accepteren en voorraden beheren. Iedereen met een WordPress website kan dus deze plugin downloaden en installeren. De plugin zelf is gratis, maar je hebt wel een domeinnaam, hosting en een SSL-certificaat nodig. Sommige plugins van WooCommerce zijn gratis. Mocht je webshop groeien, kun je erover nadenken om bepaalde extensies aan te schaffen.

 

Keuze maken!

Ben je niet erg technisch en wil je niet teveel geld uitgeven aan het inschakelen van een professional? Dan zal je eerder kiezen voor WooCommerce en na enige tijd, wanneer je webshop aan het groeien is, extensies aanschaffen. Om de juiste keuze te maken dien je ook te kijken naar het budget wat je bereid bent om erin te investeren en wat de grootte van je webshop zal worden. Kortom, Magento voor grote bedrijven met een eigen team en WooCommerce om snel en goedkoper aan de slag te kunnen gaan.

Mocht je er niet uitkomen welk open source systeem het beste past bij jouw webshop, kun je gerust contact met ons opnemen! Wij helpen je graag! Voor vrijblijvend advies over webshops ben je bij iKY aan het juiste adres.

Wil je meer leren over online marketing of heb je een brandende vraag over een ander onderdeel ervan? Ga terug naar onze Online Marketing Uitgelegd-pagina en vind een ander interessant onderwerp.